Esittelyssä

Alajärven Tulivuorikeskus

Lähde geologiamatkalle ja koe luonnon mahti, maanjäristys ja geysirin purkaus. Tulivuorikeskus valittiin vuoden 2010 kotimaiseksi matkailukohteeksi.

Alajärven Tulivuorikeskus on Risto ja Anna-Liisa Saarelan voimannäyttö. Risto Saarelan pieteetillä ja asiantuntijoiden tiedoin rakentama keskus on opettavainen ja kiehtova matka geologiaan, kivien syntyhistoriaan ja luonnonvoimien mahtiin. Keskukseen voi tutustua itsenäisesti tai opastetusti.

Tulivuorikierros johdattaa kävijän kiehtovalle ja opettavaiselle matkalle geologiaan ja kivien syntyhistoriaan. Kierroksella voit kokea luonnonvoimien mahdin, kuten maanjäristyksen, geysirin purkauksen ja tulivuoritoimintaan liittyvät ilmiöt. Kierros antaa tietoa myös lähiavaruudesta, kivistä ja geologiasta. Näkyvillä aitoja kivinäytteitä.

Kahvila-ravintolan yläkerrassa on Kivinäyttely erilaisista jalokivistä, kivikoruista ja myyntituotteista, mm. taidokkaita jalokivin koristeltuja veistoksia ja 150 miljoonaa vuotta sitten kivettyneestä puusta valmistettu pöytä. Suomen kivialan asiantuntijat ovat nimenneet lukuisia näytteitä ja järjestelleet näyttelyä yhteistyössä. Näyttelytilaan voi tutustua maksutta vaikka myymälässä käynnin yhteydessä.

Myymälässä suolakidelamppuja, akaatista valmistettuja kelloja ja koriste-esineitä sekä kivikoruja.

Akaatti on tulivuorenpurkauksessa laavaonteloihin hitaasti kiteytymällä syntynyttä kiviainesta. Eri mineraalit muodostavat monenlaisia kiteitä akaatin sisälle. Useinmiten akaattiontelosta löytyy erilaisia kvartseja, mutta akaatit voivat sisältää jopa jalokiviä.

Kahvila-ravintolassa mahdollisuus kahvittelun lisäksi myös ateriointiin.

Yhteystiedot

Lehtotie 15
62940 Hoisko

> gemsaa@japo.fi
> 050-3421499

Yritys kartalla

trivoo.net